İçeriğe geç

Latife Ne Işe Yarar

Latife nedir ne işe yarar?

Sözlükte “ince, yumuşak şey”; “akıl” anlamına gelen latîfe kelimesi, “son derece ince bir manayı ifade eden, sözle açıkça anlatılamayan, işaretlerle insanlara iletilebilen, tadılarak ve deneyimlenerek öğrenilen bilgi” anlamında tasavvuf terimi olarak kullanılmıştır (et-Taʿrîfât, “laṭîfe” san.; Kâşânî, s. 83).

Letaifler açılınca ne olur?

Her zekâ bir gönül gibidir; zikir onun üzerinde yapılır. Amaç her Latifa’nın zikre girmesi, uyanması ve olgunlaşmasıdır ve böylece bütün beden zikre girer. Buna şahsi zikir, Sultani zikir denir.

Letâif ne işe yarar?

Latifas anlamına gelir. Lataif-e-sitta (Arapça: اللطائف الستة) Sufi ruhsal psikolojisinde, özel algı organları, deneyimler veya eylemler için ince insan kapasiteleridir. Bağlama bağlı olarak, incelikler aynı zamanda bu deneyimlere veya eylemlere karşılık gelen bilinç nitelikleri (veya biçimleri) olarak da anlaşılabilir.

Letâif noktaları nelerdir?

Letâifin yerleri sorulduğunda Tehanevî, ruhun yerinin göbeğin altında, kalbin yerinin sol göğüsten iki parmak aşağıda, çam kozalağı biçimindeki et parçasının bulunduğu yerde, ruhun yerinin kalbe tam simetrik olan sağ göğüsten iki parmak aşağıda, sırrın yerinin göğsün ortasında, hafi’nin yerinin sağ göğüsten iki parmak aşağıda, iki kaş arası ile ahfa’nın yerinin ise… olduğunu belirtir.

Ahfa ne işe yarar?

Kalp, ruh, sır, hafî, ahfâ olarak sıralanan “letâif-i hamse”lerin sonuncusuna verilen isim. Son “Atvâr-ı seb’a” ise Ahfâ denir. Nakşibendi-Müceddidiyye ve Halidiyye tarikatlarında navigasyon yöntemi. Bu form üzerinden sadece OTTOMANLILAR//8-mali-yapı maddesiyle ilgili mesajların gönderilmesi rica olunur.

Latife ne anlama gelir?

Latif kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Latif” kelimesinden türemiştir ve “incelikli, hoş, zarif, nüktedan” anlamına gelir. Türkçede incelikli, düşünceli, zarif, hoş veya esprili bir davranış veya niteliği ifade eder.

Letâif zikrinden sonra ne gelir?

İsimler ezberlendikten sonra günde 5.000 zikirden sonra kalb zikrine, 21.000 zikirden sonra ise letaif zikrine başlanır, 101.

Kalbin zikri nasıl olur?

“Kalpler ancak Allah’ın zikriyle tatmin olur.” (Rad, 13/28) Bazı mezhepler bu ayeti kalpleri hatırlatmak için kullanırlar. Bu zikir, dili damağa koyup bütün kalple “Allah, Allah” demek suretiyle yapılır.

Kalbin 7. mertebesi nedir?

Tasavvuf düşüncesinde ruh gerçekten birdir. Ancak içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında yedi seviyede ele alınır: Emmâre, Levvâme, Mülhime, Mutmainne, Raziye, Marziyye ve Kâmile.

Ruhun 3 makamı nedir?

Sultanî bir akla sahip olmak ve ruhunu sultan mertebesine yükseltmek için, insanlarda da hürmetkâr bir akıl vardır. İnsanın ruhunun üç seviyesi vardır; Revanî akıl, sultanî akıl, nuranî akıl.

5000 Allah zikir nasıl yapılır?

Bu 24 saatte bir olur. Allah’ın ismi kalpte en az 5000 kez anılır. 21.000’den sonra 101.

Ahfa letaifi ne demek?

Ahfa latîfe’nin yeri iki göğsün ortasıdır. Ahfa latîfesi, ilahi isimlerin ve sıfatların tecelli ettiği yerdir. Bu mertebede, mürit önceki inceliklerin zikrini yaptıktan sonra Ahfa mertebesinin zikrini yapar.

Letaifler sır nedir?

Letaif’in son aşamasıdır ve “en gizli sır” anlamına gelir. Diğer incelikler ateş, su, hava, toprak ve ruhtur. Ruh dışındaki maddelere de anasır-ı erba denir.

Letâif hacamatı nedir?

Letaif kupasının amacı, bu tür işleri yapan kişilerde Letaif noktaları ile beyin arasındaki iletişimi sağlayan noktaları kupalayarak kılcal damarları açmaktır. Kılcal damarlar açıldığında, vücut daha kolay biyoelektrik üretir. Bu, daha güçlü bir vücut, daha parlak bir cilt (parlak yüz), daha fazla maneviyat ve sağlık anlamına gelir.

Latifeler nasıl açılır?

Latifaların geçici olarak ölmeleri ve kuvvetli ve tesirli bir iman dersiyle dirilmeleri mümkündür. Bundan dolayı Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in sohbetinin bereketiyle sahabelerin uykuda olan şakaları yeniden canlanmıştır.

Latife ne demek islamda?

Sözlükte “insanları güldüren, neşelendiren hoş ve güzel söz, özellikle şaka, nükte” anlamlarına gelen Latife (çoğulu letâif), sözle anlatılması zor, ince bir anlamı olan bir kavram, gönülde doğan bir duygu; güldürecek tuhaf bir söz ve tuhaf bir hikâyeyi ifade eder.

Latife latif gerek ne anlama gelir?

“Şaka yapan kişi, karşısındakini çok iyi anlamalı ve onu rencide etmeden, kırmadan şaka yapabilmelidir.” anlamına gelen bir atasözü.

Latife etmek yapmak ne demek?

Latife kelimesi TDK’ya göre genel olarak “şaka” olarak tanımlanmaktadır. Bu kelimenin anlamını açıklamak gerekirse; Küçük ve tatlı bir şaka olarak söylenebilir. Ayrıca muhatabı rahatsız etmeyen, naif ve nazik bir şekilde işlenen şakalar olduğu da söylenebilir.

Latifte bulunmak ne demek?

İsim. [1] Şaka, mizah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort